RÓLUNK ÍRTÁK ...

Norbi személyében egy nagyszerű embert ismerhettem meg, aki nélkülözhetetlen szerepet vállalt a szervezetfejlesztés alapjainak lefektetésénél, a küldetés, jövőkép, alapértékek kialakításánál és kommunikációjánál, a vállalati folyamatok és az emberi szerepek feltérképezésénél, rendszerbe foglalásánál, a szívközpontú menedzsment kialakításánál.

Hálás vagyok, és köszönöm azt a professzionális, áldozatkész munkát, ami jelentősen hozzájárult cégünk hatalmas fejlődéséhez működésünk minden területén.

Korbély György - tulajdonos ügyvezető
Eurofamily - Napcsillag Kft

28 éve működő vállalkozásunk tavaly ősszel válságos helyzetbe került. Komoly veszélye állt fenn a tevékenység megszűnésének, melyek okait és körülményeit ma már jól ismerjük. Az elvégzett mediátorképzésnek és a többszöri konzultációknak köszönhetően problémáinkat feladatokká minősítettük, melyek nagy részét megoldottuk, és folyamatosan dolgozunk az újabb feladatok megoldásán. Örülök, hogy rávezettetek a módszerekre és a konfliktusok helyes kezelésre. Ma már a cégünkben remek hangulat a jellemző, karácsony óta folyamatosak a megrendeléseink,
és belekezdtünk műhelyünk bővítésébe is. Összegezve, mind mentális mind gyakorlati érelemben hihetetlen fejlődésen mentünk, megyünk át. Mindezekért nagyon hálásak vagyunk, és nagyon szépen köszönjük. A további munkátokhoz kívánunk egészséget, és sok erőt.

Sáray Márton - tulajdonos ügyvezető
Sáray Ponyva Kft.

Antal Norbert iskolánkban, a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola, Gimnázium és AMI-ban a 2012-13-as tanév végén kezdte meg szervezetfejlesztői munkáját. Iskolánk 10. évében szükségét láttuk egy új szervezeti működési modell kialakításának, mely megfelel az időközben megnövekedett intézményünk hatékony mindennapi működtetésének. A Tanári Kollégiumban kezdtük el a szervezetfejlesztési folyamatot, munkacsoportokat alakítottunk, és küldetésmondattal, feladatokkal, kompetenciákkal láttuk el őket. Hasonló munka indult el a Szülői Kollégiumban, irodai, nem pedagógus alkalmazottaknál, valamint iskolánk legfőbb döntéshozó szervében: az Intézményi Kollégiumban is. Több szinten paralel futó összejövetelek során kialakult egy rugalmasan működő modell, mely az újabb kihívásoknak, változásoknak megfelelően tud alakulni. Jelenleg a “finomhangolás” és a fenntartó Egyesület szervezeti felépítésének kialakítása folyik, látva, hogy a folyamatos növekedés mellett állandó kontrollra, újragondolásokra van szükségünk.

Prejczer Katalin, iskolaképviselő helyettes
Fehérlófia Waldorf Iskola, Nemesvámos

A folyamat: a szervezetfejlesztést gyakorlatias megközelítés, egyszerű, két lábbal a földön járó, mégis kreatív módszerek és eszközök jellemezték.Pontos képet adtak, struktúrálták az összetett helyzeteket, segítettek a lényeg megragadásában és támogattak a döntéshozatalban, mindezt úgy, hogy a folyamat egészében belülről motiváltak tudtunk maradni. Az együttműködés jó volt, hamar kialakult az őszinte, bizalmi viszony, ami egyszerre volt a további munka előfeltétele és katalizátora.Egy tapasztalt külső szem meglátásai, kérdései mindig inspiráltak.

Az eredmény: a végrehajtott szervezetfejlesztésnek nagy szerepe volt abban, hogy társaságunk forgalma és árbefétele a stagnáló piacon is közel a kétszeresére nőtt. A szervezeten belül meglévő, valamint a projekt alatt keletkező és az átalakulási folyamatokat is veszélyeztető konfliktusokat és elakadásokat is sikerült eredményesen kezelni. Az új szervezeti felállással a cég jól vette a kanyart, bírja a megnövekedett forgalmat és készen áll a további dinamikus növekedésre. További fontos eredmény, hogy a projektből szerzett tudás beépült a cégbe és élő tudásként szolgálja a munkánkat.

A Tertius Kft.-t bizalommal ajánlom.

Rusin Mihály - tulajdonos ügyvezető
lgepa Paper Hungary Kft.

A szegedi Waldorf-iskolában két tanéven keresztül folyt a szervezetfejlesztés a tanári kollégiumban Antal Norbi segítségével. Az alkalmakon változó létszámmal vettek részt a pedagógusok, de amennyiben ott voltak, akkor a munkaintenzitással már sosem volt gond:-) Az összesen 12 alkalom során főként kiscsoportokban dolgoztunk, saját élményeinket és erőforrásainkat mozgósítva beszéltünk küldetésről, jövőképről, értékekről, feladatokról, mandátumokról, munkacsoportokról. De ezeken túl talán az volt a legfontosabb hozadéka ennek a folyamatnak, hogy tudatosodott, hogy a szervezet az nem egy olyan dolog, ami csak úgy megy magától, hanem ez igazából magunktól megy vagy nem megy. És ez bizony rengeteg munkával jár, amihez egészen más kompetenciákat kell mozgósítani mint pl. a tanítás során. A fejlesztés finisében új szervezeti egységként megszületett az iskolavezetői csoportunk is, mely azóta is töretlen lendülettel és egyre profibban dolgozik.

Fabulya Edit - a fenntartó egyesület elnöke
Szegedi Waldorf Iskola

Norbival cégünk, a Napcsillag Kft. évek óta dolgozik teljes harmóniában együtt. 2013-ban Norbi aktív közreműködésével és segítségével vittük véghez a szervezetfejlesztés folyamatát, közös munkánk során fogalmaztuk meg a küldetésünket, a jövőképünket és alapelveinket. Feltérképeztük a vállalati folyamatokat és elkészítettük valamennyi poszt részletes leírását. Ezeket folyamatos, cégünkre és munkatársainkra szabott tréningekkel közös munkával adtuk át kollégáinknak is. A tréningek, mediációs beszélgetések, valamint a szervezeti felmérések egyéni beszélgetései kapcsán Norbi az évek alatt valamennyi munkatársunkkal találkozott, bizalmat kapott és csapatunk szerves részévé vált. Olyannyira, hogy nálunk már nincs céges rendezvény, karácsonyi vacsora vagy üzletvezetői találkozó Norbi jelenléte nélkül! Köszönjük!!!

A Napvitézek szervezésében cégünk több munkatársa részt vett már alap- és haladó mediátor képzésen. Ezeknek a képzéseknek a felépítése, tartalma, a tréner profi előadása, a konkrét példák és kiscsoportos szituációs gyakorlatok mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a céges mindennapokban könnyebben és hatékonyabban tudjuk kezelni a konfliktusokat. Az eredmény szinte 'kézzelfogható'!”

Lükő Szilvia - Személyzet és Szervezetfejlesztési Vezető
Eurofamily
- Napcsillag Kft

Antal Norbit a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskolában végzett szervezetfejlesztési munkája révén ismertük meg. Mivel ezáltal alkalmunk volt megtapasztalni ennek a folyamatnak a sikerességét, bizalommal szántuk rá magunkat, hogy vállalkozásunkban a Tihanyi Levendula Manufaktura Kft-ben is elvégezzük ezt a munkát. Reméltük, hogy ezáltal rendszerbe kerülnek terveink, feladataink, átvilágítva jelen problémáinkat, lehetőségeket keresve azok megoldásaira.

A szervezetfejlesztés folyamata végülis egy kellemes, de nagyon hasznos "munkának" bizonyult mely során kreatív módszerekkel születtek meg döntéseink a vállalkozásunk irányításával, szervezeti felépítésével kapcsolatban. Egy küldetésmondatban sikerült megalkotnunk azt a hitvallást ami hosszú időre irányt mutat, tovább segítve minket és munkatársainkat. Köszönjük Norbi!

Hollán Éva és Nyárádi Zsolt – tulajdonos ügyvezetők
Tihanyi Levendula Manufaktúra Kft.

 

A szervezetfejlesztés során felismertem önmagamban saját küldetésemet. Felfénylettek azok a hívó szavak, amelyek segítségével azóta is döntök arról, mi a fontos számomra és mi nem segíti kiteljesedésemet.

Az akkor megfogalmazott küldetésmondat köszönt minden alkalommal, amikor munkába kezdek. Vonz, mint egy mágnes. A lendület és örömteliség - ami a fejlesztő folyamat során megjelent - megmaradt és ma is segít céljaim elérésében. 

Dr. Csermely Márta

Norbi nagyon sokat segített tanácsaival és jelenlétével abban, hogy a céget szervezetileg gatyába rázzuk (ha már ruhabolt vagyunk:). Sikerült közösen megalkotnunk egy küldetésmondatot, mely azóta vezércsillagként tündököl a cég egén. Ha bizonytalanok vagyunk, elolvassuk a mondatunkat, és ennek alapján sokkal könnyebb meghozni az adott döntést.

Norbi abban is megerősített, hogy egy cég lehet egyszerre emberi, a társadalom számára hasznos és nyereséges. Sőt, nem csak hogy egyszerre lehetnek ezek, hanem egymást erősítik is.

Ha cégvezető vagy, és azt tapasztalod, hogy a kollégák sokat veszekednek, panaszkodnak, ajánlom keresd meg Norbit!

Itt a küldetésmondatunk, amire nagyon büszkék vagyunk:

Napi szinten megteremtjük a HŰHA érzést: várakozáson felüli jó érzést okozunk a vásárlóknak és a munkatársaknak. Olyan közösséget hozunk létre, amely a bizalmon, odafigyelésen és egymás segítésén alapul. A cégben lévő dolgokról őszintén és nyíltan beszélünk, a problémák megoldására törekszünk. Elfogadjuk a színes különbözőségeket, kreatív gondolataink szabadon szárnyalnak, bátran alkalmazunk formabontó megoldásokat. Ezáltal jobbá tesszük a kereskedelmi morált. Fontos nekünk a társadalmi szerepvállalás. A céget nyereségesen működtetjük.

Békés Zoltán – tulajdonos ügyvezető
Mr Sale

Mr.Sale