Nyitott szoba program

Egy vállalkozás általában sok pénzt és sok időt fordít arra, hogy külső szakértők segítségével minél pontosabban meghatározza a jövőt és az abban rejlő lehetőségeket. Pedig ennél sokkal olcsóbban, rövidebb idő alatt is megszerezhetné azt, belső erőforrásait használva. Mert a jövő bizony itt van a vállalkozáson belüli konfliktusokban: a problémák mutatják meg mindig, hogy mik azok az erősségek, amikkel rendelkezünk, és mik azok a területek, készségek, képességek, amik fejlesztésre, erősítésre szorulnak a vállalaton belül.

A „Nyitott szoba” program abban segít, hogy először is megértsük és felismerjük a konfliktusokban rejlő lehetőséget, majd megtanuljunk technikákat, ahogy azokat konstruktív módon meg tudjuk oldani, és innentől kezdve használni tudjuk a konfliktusokat a cég fejlődése érdekében.

Persze a konfliktusok konstruktívan kezelése egy általános emelkedést idéz elő a közösség hangulatában, mert megszabadítja az embereket a régóta feleslegesen cipelt neheztelésektől, és ezáltal új, kreatív energiák keletkeznek a cégben.

 

A program keretében először közösen kidolgozzuk a cég új konfliktuskezelői kultúráját, majd képzett coach-ok és mediátorok fogadják egy erre kijelölt időben és helyen a munkatársakat egyéni, páros és kiscsoportos problémáikkal.

A Nyitott Szoba további előnye, hogy mint ahogy a cseppben is benne van a tenger, minden apró céges problémában benne van a cég nagy problémája (vagyis fejlődési lehetősége). Tehát az egyéni konfliktusokból nagyon pontosan meg lehet határozni a cég feladatait.

SWOT8

SZERVEZETI FELMÉRÉS

U-FOLYAMAT
VISSZA A SZERVEZETFEJLESZTÉS OLDALRA